Azonnal elérhető elektromos megoldás az üzemanyagár-stopból kiesett cégtulajdonosoknak

Akár 40-50 darabos elektromos furgonból, illetve platós pickup-ból álló flotta is gyorsan és kedvező áron elérhető a BirdieCar Hungary Kft.-nél. Mutatjuk részleteket!

Hidegzuhanyt kaptak a kánikulai hőségben a hazai cégautó-tulajdonosok, mégsem örültek neki. Érthető. A kormány ugyanis július 30-án úgy határozott, hogy az üzemanyagár-stop hatálya alól kivonja a gazdálkodó szervezetek által üzemeltetett gépjárműveket, így nekik azóta 480 forint helyett már piaci árat kell fizetniük – hasonlóan a külföldi forgalmi engedéllyel rendelkezőkhöz. Ennek, illetve az elmúlt hetekben folyamatosan érezhető üzemanyagállatási problémáknak köszönhetően minden vállalkozónak komoly fejtörést okoz a mindennapi fuvarozás, szállítás, illetve áruterítés logisztikája, hiszen az egyik napról a másikra az egekbe szökött tankolási számlák miatti költségvetés áttervezése mellett manapság már a szükséges benzin/gázolaj beszerzése is szinte bravúros feladat.

 A BirdieCar Hungary Kft és az e-furgon.hu által elkezdődött a Cenntro Logistar 200V mindhárom kivitelének hazai forgalmazása

 

Nem csoda, hogy az érintettek azon nyomban elkezdtek alternatívák után nézni, s hamar meg is találták a talán legkézenfekvőbb megoldást, az elektromos autókat. Már pár órával a szigorítás bejelentése után égni kezdtek a telefonok az elektromos autókból álló flottát üzemeltető cégeknél, s az intenzív érdeklődés azóta sem változott. Ez az üzemanyagtól való függetlenedés mellett annak is betudható, hogy az elektromos járművekben alkatrészeket sem kell igazán cserélni, vagy ha mégis, az nagyon olcsón és könnyedén megoldható, így fenntartásuk kevés macerával és költséggel jár.

2022-ben már elmondható, hogy ha egy vállalkozás még nem is használ elektromos autókat, a cégvezetőnek már ott motoszkál egy ideje a fejében a modernizálás gondolata, ami már nem a jövőbemutató gondolkodás varázsa, hanem a szükséges és racionális költséghatékonyság eszköze.

Miért is? Mert minden gazdasági társaság mögött ott áll egy könyvelő, aki remek kimutatásokat csinál abban a bizonyos négyzetrácsos (nem kockás!) digitális munkafüzetben, mely megmutatja a tulajdonos zsebéből napi szinten kiömlő tőke és a hónap végén bevétel formájában realizálódó pénzmag találkozásának eredményét. Ebben a bizonyos egyenletben pedig az egyik változó az üzemeltetett flotta nagysága és jellege, mely esetben az oly rég óta ismert dízel teherautók havi szinten az átlagost messze meghaladó tankolási költsége mellett az állandó szervizelési és egyéb jellegű kiadásai is egetverőek.

A jelenleg háborús válsággal küzdő világgazdaságban pedig a pótolhatatlannak hitt gázolaj üzemű tehergépjárművek költségtáblája mellett lassan értelmezhető alternatívát kezd jelenteni az elektromos tehergépjárművek lehetősége, mely ugyan eddig csak a szárnyait bontogatta a Nissan E-NV200 és társaival, most azonban a kezdeti torokköszörülgetés helyett inkább páros lábbal rúgja be az ajtót az elektromos személy és tehergépjárművek terén 15 éves háttérrel, illetve piacvezető szereppel büszkélkedő BirdieCar Hungary Kft révén.

A Logistar 200 egyszerre elérhető furgon, nyitott platós és nagyméretű „Cargobox” kivitelben is. Mindez készletről, azonnal.

Eljött Kína ideje? Mindenféle politikai tényezőt ezúttal a háttérbe szorítva, az autózás talaján maradva a válasz egyértelmű talán. Ugyan a piacot meghatározó márkák mellett nehéz egy új, ismeretlen gyártónak teret nyernie, ugyanakkor a BirdieCar ügyesen látta meg a saját játékterén olcsónak számító, egyszerű és költséghatékony Cenntro Logistar 200-ban rejlő lehetőségeket. Az e-furgon.hu fantázia néven keresztül elindult forgalmazás ugyanis olyan alternatívát mutat a Nissan E-NV200 éppen a legrosszabbkor megszűnő modelljének, illetve a piacon lassacskán meg-megjelenő társainak, mely vételára szabad szemmel jól láthatóan a konkurencia alá lő, holott az imént említett japán társával szemben nagyobb raktérrel, a tapasztalat szerint magasabb hatótávval és a megszokott furgon jelleg mellett klasszikus platós pickup és nagyméretű Cargobox kivitelben is elérhető.

42 kw-os lítium akkumulátor, gyorstöltés, laprugó, elegendő hasmagasság és 80 km/h fölötti végsebesség, minimum 4.7 m3-es raktérrel

Elgondolkodtató? Az biztos. Ha betéved az ember bármelyik ismert gyártó márkaképviseletébe, akkor nem csak 1-1.5 éves átlagos szállítási határidőkkel riogatnak, hanem az időközben emelkedő devizaárfolyam miatti megrendelés és átvétel közötti áremelkedéssel is, mely a vevő szemében joggal elfogadhatatlan. Ezzel szemben a BirdieCar válasza elég csattanós, hiszen készletről, több színben, minden kivitelben ki tudják szolgálni a Cenntro után érdeklődőket, akár igény szerinti átalakításoknak történő megfeleléssel együtt is, ha valaki például hidraulikusan billenthető platóra vágyik. Nem mellékesen az sem elhanyagolható szempont, hogy míg az autók alvázára 3 év vagy 60.000 km garancia nyújt védelmet, az elektromos autóknál igazából fontos akkukra viszont 5 év vagy 200.000 km (!) a szavatosság.

Több mint 1 tonna teherbírás, klíma, radar+kamera, nagyméretű kijelző Google navigációval. Munkára tervezve.

Érdemes megvizsgálni a pénzügyi valóságot is. Az egyik oldalon az ellátási problémákkal sújtott gázolaj egetverő piaci ára, az egyre több helyen szigorított tankolási mennyiség, valamint a dízelmotorok éves fenntartási költségei, amivel szemben már egy átlagos piaci lízinggel megvásárolt elektromos tehergépjármű is mosolyt csalhat először az ominózus könyvelő, majd a pénzügyi kimutatások böngészését folytató tulajdonos arcára.  (A zöld rendszámmal járó díjmentes parkolás csak megszokott bónuszpont)

A másik oldalon ott vannak az elektromos autók sajátosságai, amikben a Cenntro egy teljesmértékben elfogadható képet mutat a több mint 1 tonnás teherbírással, a 20%-ról 45 perc alatt 100%-ra tölthető akkumulátorral, valamint az akár 350 km-es városi hatótávval, ami már megüti a városi/elővárosi fuvarozásban élhető, tervezhető kritériumokat. Az, hogy emellett alapfelszereltségben jár a klíma, a tolatóradar és kamera, sőt még a nagyméretű – internetmegosztással működő – android alapú Google navigációs rendszer, már a napjának nagy részét a járműben töltő sofőrnek is kellemes társat jelent. A valamivel 80 km/h óra feletti végsebesség az autópályás használatot ugyan nem támogatja, ugyanakkor a tesztek alapján az elektromos autónak kimondhatóan életidegen vidéki használat is tartogat 220-250 km hatótávot, ami csepp kis országunkban megfelelő.

Egyszerű, strapabíró beltér, ami minden alapvető igénynek megfelel, ugyanakkor sajnálni/félteni se szükséges

Értem, jól hangzik, de mennyibe kerül? A nyitott platós pickup  nettó 28.850, a klasszikus furgon 29.500, míg a nagyméretű Cargobox 31.500 euró-s árával a saját piacán igencsak előnyös ár.

Mindentől függetlenül az ugyan kijelenthető, hogy az elektromos autózás még eléggé gyerekcipőben jár, – már amennyiben tehergépjárművekről beszélünk – ugyanakkor a BirdieCar és az e-furgon.hu ajánlata egy elérhető árú alternatívát mutat az éppen komoly anyagi tervezéssel küszködő vállalkozóknak. Gyaníthatóan a következő hónapokban egyre többet látunk majd ebből a cukin „bumburnyák” Cenntroból útjainkon, amint a távolkeleti sikerek után Magyarországon is belevetik magukat a kemény munkába.