A JP Auto az V. Balatoni Villanyautós Találkozón

A Jász-Plasztik Autócentrum Kft. 1996-ban kezdte meg a Mercedes-Benz személygépkocsik és transzporterek forgalmazását, majd 2005-ben a tovább bővítette a palettát KIA személygépjárművek árusításával. A 2013-as év újdonságaként a cég elkezdte a Suzuki modelljeinek értékesítését és szervizelését is, majd 2020-ban a Mazda márka forgalmazásával bővítette a portfóliót.

HAT MAGYAR VÁROSBAN

A bemutatótermek hat magyar városban találhatóak meg: Budapesten az M0 – M3 csomópontnál, Jászberényben, Nyíregyházán, Veszprémben, Egerben és Kecskeméten.

Személyre szabott akciókkal, magas szintű felkészültséggel várjuk ügyfeleinket.

A Jász-Plasztik Autócentrum idén két márka elektromos modelljével is részt vesz a találkozón.

Az egyik autó a Mercedes-Benz egyik exkluzív modellje az EQE, a másik pedig a legújabb Kia Niro, amelynek elődje 2020 után 2021-ben is Magyarország legnépszerűbb tisztán elektromos autója volt.

A Mercedes-Benz EQE*

A Mercedes-Benz EQE az elektromos meghajtás és a digitális kényelem tökéletes kombinációja. Akár 654 kilométeres hatótávolságával az új EQE a mobilitás új korszakába vezet. Növelje komfortzónáját, és induljon egy pihentető utazásra a csúcstechnológiás HEPA szűrővel, amely képes megtisztítani a levegőt a legapróbb részecskéktől, valamint a digitális fényszórókkal, amelyek minden utat beragyognak.

Nevagrau/Biskayablau; (Stromverbrauch kombiniert (WLTP): 18,7-15,9 kWh/100 km; CO2-Emissionen kombiniert (WLTP): 0 g/km;Stromverbrauch kombiniert (WLTP): 18,7-15,9 kWh/100 km; CO2-Emissionen kombiniert (WLTP): 0 g/km*
Mercedes-Benz EQE 350+; Electric Art Line; Exterior: opalite white, Interior: nevagrey/biscayablue; (combined electrical consumption (WLTP): 18,7-15,9 kWh/100 km; combined CO2 emissions (WLTP): 0 g/km);Combined electrical consumption (WLTP): 18,7-15,9 kWh/100 km; combined CO2 emissions (WLTP): 0 g/km*[/caption]

A teljesen elektromos hajtású EQE műszerfalának legkiemelkedőbb eleme az MBUX Hyperscreen: a műszerfal teljes szélességében, egy ívelt valódi üveg mögött három intuitíven kezelhető OLED-kijelző található, amelyek gondoskodnak az innovációról és a csillogásról a belső térben.

A Head up display kijelző kényelmesebb és biztonságosabb vezetést biztosít: állapotinformációkat és figyelmeztetéseket jelenít meg a szélvédőn, közvetlenül a vezető látómezőjében.

A digitális konnektivitási szolgáltatások pedig minden eddiginél biztonságosabbá teszik az új EQE-t.

A Kia Niro EV**

A vadonatúj Niro megtestesíti a Kia elkötelezettségét a fenntarthatóbb jövő építése iránt. A Kia egyre bővülő környezetbarát termékpalettájának szerves részeként az új modell a fenntarthatóságot szem előtt tartó fogyasztók komplex igényeit hivatott kiszolgálni.

Az alapoktól kezdve teljesen újratervezett vadonatúj Niro a vállalat Opposites United dizájnfilozófiája alapján született, követve a ‘Joy for Reason’ etikát. A formatervezésnél, továbbá a szín- és az anyagválasztásnál a természetből merít ihletet, tökéletes egyensúlyt teremtve a környezettudatosság és a jövőorientált szemlélet között.

A Kia jellegzetes „tigrisarca” a vadonatúj Nirón átalakult, mostantól a motorháztetőtől egészen a lökhárító alatti sárvédőig terjed. A korszerű elülső dizájnt feltűnő „szívdobbanás” LED nappali menetfények (DRL) zárják le, amely magabiztosságot és feltűnő megjelenést ad.

A hatékony aerodinamika és a fenntartható anyagok az egységes formatervben egyesülnek. Ez a tökéletes kombináció tágas belsőt és SUV-okra jellemző megjelenést eredményez. A Kia mindemellett bevezeti a ‘Greenzone Drive Mode’-ot, amely automatikusan átvált (P)HEV üzemmódból elektromosba, hogy megfeleljen a fenntartható mobilitási igényeknek. Amikor zöld zónákban, például lakott területeken, vagy iskolák és kórházak közelében halad, a jármű a navigációs jelzések és a vezetési előzmények adatai alapján automatikusan villamos energiát használ.

Mindkét autó megtekinthető lesz a találkozón, a rendezvény után a márkakereskedésünkben előzetes egyeztetés után, tesztvezetésen is kipróbálhatóak a modellek.

*EQE 350+ | kombinált áramfogyasztás: 18,7 – 15,9 kWh/100 km; kombinált CO2 kibocsátás: 0 g/km (WLTP értékek)

**A Kia Niro EV üzemanyag-fogyasztása 0 l/100 km; CO2-kibocsátása 0 g/km,

elektromosenergia-fogyasztása: 16,2 kWh/100 km.

A megadott fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékek az aktuális jogszabályok által meghatározott mérési eljárás ((EU) 2017/1153) szerinti mérésekből származnak. A fenti értékek meghatározása az RDE (valós vezetési feltételek melletti kibocsátás) vizsgálattal kiegészített új WLTP (könnyűgépjárművekre vonatkozó, világszinten harmonizált vizsgálati eljárás) szerinti  mérési ciklussal történt. Az adatok tájékoztató jellegűek, egyes konkrét mérési eredmények ezektől eltérhetnek, különbségeket mutathatnak.

Elérhetőségek

Jósa Tamás

Tel: +36 20 541 5786

Haide Bence

Tel: +36 30 390 6292

E-mail: info@balatonivillanyautostalalkozo.hu